We krijgen van onze gids nog even de tijd om ons om te kleden voordat we naar de haven van Ketapang rijden voor de overtocht naar Bali. We nemen afscheid van onze gids en chauffeur en om 11:00 vertrekt de boot naar Gilimanuk op Bali. De overtocht duurt ongeveer een uurtje en vanaf de boot zijn de prachtige stranden van Bali al te bewonderen.

Op weg naar Lovina Beach

We stappen in een taxi die ons van Gilimanuk naar Lovina brengt. Onze taxichauffeur spreekt geen Engels maar is super vriendelijk en zet de muziek een tikkeltje harder. Tijdens de rit blijft onze chauffeur kretek sigaretten uitdelen. Deze stinken enorm vanwege de kruidnagel die is toegevoegd als bestandsdeel van de sigaretten. Na ongeveer 2 uurtjes rijden, arriveren wij bij ons hotel in Lovina: Lovina Beach Hotel. De rest van de middag liggen we lekker aan de rand van het zwembad en genieten we van de mooie zonsondergang op het strand van Lovina. We eten nog een heerlijk Balinees recept in Kakatua restaurant en genieten van een aantal cocktails met live muziek in een gezellige bar in Lovina.

Welkom op Bali

Welkom op Bali

Relaxen op Bali in Lovina

Vandaag doen we weinig en beginnen we de dag aan het zwembad van ons hotel. We lunchen aan het strand en chillen daar nog even verder. Onze vriendin Gabi die ons al stalkt vanaf het moment dat we zijn aangekomen biedt ons samen met 4 vriendinnen een heerlijke massage aan. Een uur lang genieten van deze massage op het strand en zien langzaam de zon ondergaan. De avond gaan we natuurlijk weer uit eten en bezoeken een leuke reggae bar met live muziek.

Sunset in Lovina

Sunset in Lovina