We zijn weer vroeg uit de veren en blijven vandaag in cultureel Ubud om o.a. Ubud Market en Monkey Forest te bezoeken. We beginnen de dag met een ontbijt in het hotel. We kiezen maar weer voor een gebakken ei met een milkshake. In Indonesië heb je niet veel keus bij het ontbijt. Het uitzicht maakt het allemaal goed. We zitten midden in de jungle en genieten nog even van het uitzicht met een kannetje koffie. We lopen richting het centrum en zien daar een Starbucks Coffee. Wij worden gelijk enthousiast aangezien de koffie tot nu toe niet heel erg heeft gesmaakt. De Starbucks Coffee ligt naast Ubud Palace en we nemen een kijkje bij deze bijzondere tempel. In de ochtend bezoeken we de traditionele markt van Ubud. Op de markt kun je van alles kopen maar kunst heb je hier in veelvoud. Prachtige schilderijen en handgemaakte beelden kun je hier voor een goede prijs kopen. Op de markt kun je ook een excursie boeken. Aangezien wij voor de volgende dag in Ubud nog geen plannen hebben, vragen we om advies bij een lokale verkoper. Hij is erg vriendelijk maar kiezen er toch voor om zelf op pad te gaan met een scooter om centraal Bali te ontdekken.

Ubud Market

Ubud Market

Aapjes kijken in Monkey Forest

Via Monkey Forest Road lopen we naar Monkey Forest om de aapjes te bekijken. Bij de ingang betaal je 30.000Rp en kun je tussen 08:30 en 18:00 het bos bezoeken. Net voorbij de entree kun je al kleine banenen kopen. Deze mag je dan zelf voeren aan de apen. Je merkt al snel dat de apen op een agressieve manier op je af komen om je bananen te stelen. Voordat je het weet ben je ze kwijt. Monkey Forest is een bijzondere plek voor de Balinezen vanwege de 3 tempels die je in het bos vindt. Pura Dalem Agung is de belangrijkste tempel. Rondom de tempel zie je veel aapjes en kun je mooie foto’s maken. We lopen eem tijdje rond in Monkey Forest maar na ongeveer 2 uurtjes zijn we wel uitgekeken.

Aapjes kijken in Monkey Forest

Aapjes kijken in Monkey Forest

Op zoek naar kunst en cultuur in Ubud

Shoppen kun je in Ubud heel goed. Vooral als je op zoek bent naar kunst ben je in Ubud op de juiste plek. Na ons bezoek aan Monkey Forest gaan we op zoek naar een leuk restaurant. We komen uit bij “Icip Icip” een leuk restaurant met een relaxte sfeer en een gevarieerde kaart. Na de lunch slenteren we langzaam terug naar Ubud Palace. Onderweg zie je veel winkeltjes, boutiques en outlets. Neem genoeg tijd om op Monkey Forest Road te winkelen. Wij vinden vooral de boutiques erg leuk. De kunst die je er vindt is erg kleurrijk en voor Europeanen erg betaalbaar. Vooral het vriendelijke personeel en de relaxte sfeer maken het winkelen in deze straat een echte aanrader. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel om even bij te komen en ons klaar te maken voor een gezellige avond in Ubud. We komen onze Nederlandse vriendinnen weer tegen en gaan met zijn 6en uit eten in de buurt van Ubud Palace. Daarna drinken we nog een cocktail in de CP lounge en komen laat in de avond terug bij ons hotel.

Op zoek naar kunst en cultuur in Ubud

Op zoek naar kunst en cultuur in Ubud

Meer reistips vind je op de Facebookpagina van Backpacken Indonesië